Transport gratuit la comenzi de peste 200.00 lei Contacte: [email protected]

Singing Bowls – Ghidul complet
Cum de a alege un bol de cântat

Ce castron cântător este potrivit pentru tine? În acest articol, vom dezvălui sfaturile și trucurile pentru a găsi castronul cântător perfect. De asemenea, vă dezvăluim diferența dintre castroanele cântătoare mai vechi și cele mai noi, cum să vă dați seama dacă un castron cântător este de calitate scăzută sau de înaltă calitate și cele mai bune locuri pentru a face cumpărături pentru castroane cântătoare. Să începem!

Introducere

Alegerea unui castron cântător poate fi descurajantă, având în vedere varietatea uriașă de diferite tipuri și dimensiuni de boluri cântătoare disponibile pentru achiziție. Bolurile cântare de calitate pot fi, de asemenea, costisitoare, făcând achiziția o investiție pe care cumpărătorii nu ar trebui să o abordeze ușor. Dacă ești copleșit de alegerea castroanelor cântătoare, ai noroc! Am scris acest ghid pentru a vă ajuta să vă restrângeți opțiunile și să găsiți cel mai bun castron cântător pentru nevoile și preferințele dumneavoastră specifice.

Ce sunt bolurile cântătoare?
Care sunt diferitele tipuri de boluri cântătoare?
Mai vechi vs. mai noi De înaltă calitate vs. de calitate scăzută Sună și simte Ce pot face diferitele boluri cântătoare? De unde poti cumpara boluri cantare?

Ce sunt bolurile cântătoare?

Dacă doriți să cumpărați un castron cântător, probabil că sunteți familiarizat cu ce sunt bolurile cântătoare, cu ce fac acestea și, probabil, cu istoria lor. Bolurile cântătoare, numite și boluri cântare tibetane sau himalayene, sunt boluri străvechi care produc sunet și vibrații atunci când sunt cântate cu un ciocan sau cu un instrument de percuție. Ele sunt adesea asociate cu budismul sau alte practici spirituale. Bolurile cântătoare sunt de obicei realizate dintr-un aliaj de diferite metale, inclusiv cupru, argint, fier, cositor, plumb sau aur. La sfârșitul secolului al XX-lea, bolurile cântătoare din cristal transparent au devenit foarte populare.

 

Bolurile cântătoare variază ca formă, stil, calitate, ton, dimensiune etc. Există multe variații și caracteristici care fac bolurile cântătoare unice. Cu toate acestea, această unicitate poate fi o provocare atunci când căutați castronul cântător perfect pentru colecția dvs. În acest articol, ne vom uita la numeroasele tipuri diferite de boluri cântătoare, astfel încât să puteți face o alegere informată atunci când vă cumpărați propriul bol.

Care sunt diferitele tipuri de boluri cântătoare?

 

Există multe tipuri diferite de boluri cântătoare. De fapt, unii cercetători au identificat până la 50 de stiluri diferite de boluri cântătoare. Cu toate acestea, majoritatea dealerilor de castronuri cantare își reduc ofertele la șapte sau opt stiluri de bază. Bolurile cântătoare autentice, antice, au cel puțin 100 de ani, în timp ce altele pot avea o vechime de sute de ani. În general, castroanele cântătoare mai vechi pot varia ca formă, marcaje, grosimea metalului, precum și tonul produs. Bolurile de cristal sunt mai recente și nu sunt considerate castroane cântare antice, așa că vom discuta despre caracteristicile lor la final.

Deși există diferite stiluri de castroane cântătoare himalayane, cele mai multe boluri cântătoare autentice pot fi urmărite în Nepal, Tibet, Mongolia și India. Când se compară diferite stiluri de boluri cântătoare, se poate obține o gamă de peste cinci octave, de la înaltă la mică. Dimensiunile lor pot varia, de asemenea, dramatic. Un castron mare de Jambati va eclipsa un castron mic de Manipuri, iar între ele sunt sute de boluri de diferite dimensiuni!

 

Thadobati

Ochelarii de canto Thadobati se caracterizeaza prin pereti inalti, laturi drepte, fund plat, cu buze simple, nedecorate. Ele pot juca în până la cinci octave diferite și pot răspunde bine la jocul cu ciocanul. Cănile Thadobati au dimensiuni mici sau medii și pot varia în preț de la 60 USD la 560 USD. Unele dintre ceștile antice Thadobati datează cel puțin din secolul al XV-lea, ceea ce le face cele mai vechi forme de cupe. În plus, există multe sub-stiluri diferite de cupe Thadobati datorită marcajelor lor decorative. Ochelarii de cânt Tadobati sunt printre cei mai populari ochelari.

 

Jambati

 

 Jambati au pereți curbați, un fund plat și buze care se întorc spre interior. Aspectul lor se distinge și prin semnele atractive ale ciocanului. Ei pot cânta în patru octave diferite, dar de obicei cântă în a doua sau a treia octavă. Ei răspund bine când sunt jucați cu un ciocan. Ochelarii Giambatti sunt cei mai mari și mai grei dintre toți ochelarii de cânt. Este nevoie de 3 până la 4 meșteri pentru a forja un castron Jambati. Având în vedere dimensiunea lor și forța de muncă necesară pentru a face un Jambati, prețurile lor variază de la 640 USD la 8.800 USD. Acești ochelari se găsesc adesea în stare excelentă.

Din cauza dimensiunilor lor, erau adesea folosite pentru depozitarea cerealelor, ceea ce le conserva bine. Dacă sunteți interesat să achiziționați un bol Jambati, va trebui să achiziționați și un covoraș sau o pernă pe care să o așezați în timpul jocului. Dacă intenționați să dețineți un singur castron cântător, castronul Jambati poate fi o alegere excelentă dacă bugetul vă permite.

Naga

Naga Singing Bowls mai sunt numite și Naga Pedestal Bowls. Numele său se datorează aspectului său asemănător unei cupe. Sunt boluri receptive, dar, din păcate, sunetul lor poate fi uneori distorsionat de baza piedestalului. Sunt boluri de dimensiuni mici spre mijlocii și sunt considerate foarte unice și rare. Bolurile antice Naga se găsesc de obicei în stare excelentă, ceea ce îi face pe experți să creadă că trebuie să fi servit unor scopuri ceremoniale sau sacre. Se crede că piedestalul său i-ar fi dat scopul unui castron de sacrificiu. Prețurile pentru castroanele cântătoare Naga variază între 160 USD și 640 USD.

Mani

Bolurile cântătoare Mani sunt scurte și robuste, cu o margine orientată spre interior și un fund plat. Ele pot juca într-un interval de trei octave și sunt considerate ușor de jucat, dar unele pot fi temperamentale. Tonul lor este semnificativ mai mare decât cel al altor ochelari. Manis sunt de dimensiuni mici spre mijlocii și pot costa oriunde între 270 USD și 675 USD. Bolurile Mani sunt uneori numite boluri cântătoare mudra și multe pot fi folosite în scopuri sacre, rituale sau ceremoniale.

Ultabati

Ultabati, ca și bolurile Jambati, sunt căni mari și grele. Ele produc cele mai joase două octave și pot fi foarte ușor de jucat cu practică. Cupele Ultrabath pot produce fântâni precum și sunetul OM favorizat în practica budistă. Sunt, de asemenea, unele dintre cele mai scumpe căni, începând de la 700 USD și ajungând până la 2.000 USD. Aspectul lor se remarcă și prin pereții exteriori întunecați sau chiar negri. Dacă plănuiți să dețineți doar un castron cântător, castronul Ultabati poate fi o alegere excelentă dacă bugetul vă permite.

Manipuri

Bolurile cântătoare Manipuri, care pot fi de dimensiuni mici sau medii, au un interior puțin adânc și margini evazate. Acestea produc o gamă de tonuri de bază și sunt considerate boluri foarte accesibile, cu prețuri cuprinse între 75 USD și 425 USD. Datorită faptului că sunt ușor de jucat și accesibile, bolurile Manupuri sunt adesea primele castroane cântătoare care sunt adăugate unei colecții.

Lingam

Bolurile Lingam sau Lingam sunt puțin adânci precum bolurile Manupur, dar au o umflătură în centrul bolului. Vârful din interiorul vasului creează un fund plat cu o depresiune asemănătoare buricului. Forma lor le oferă un sunet unic care le poate face dificil de jucat. Aceste pahare de dimensiuni mici până la mijlocii sunt extrem de rare atunci când sunt autentice și pot ajunge oriunde între 400 USD și 1.900 USD. Cu toate acestea, aveți grijă când căutați boluri de lingam. Unele căni pot fi refăcute pentru a arăta ca cupe Lingam, dar sunt de fapt falsuri.

 

Remuna

Bolurile cântătoare Rumana sunt robuste și au pereți netezi și subțiri. Sunt cunoscuți și pentru lucrările lor decorative. Aceste boluri de dimensiuni medii sunt printre cele mai ușor de jucat și pot costa oriunde între 235 USD și 635 USD. 

 

Boluri cântătoare mai vechi și mai noi

Bolurile cântare mai vechi și mai noi au atât avantaje, cât și dezavantaje. Bolurile tibetane antice, ca orice obiect antic, ar trebui verificate pentru vechime și calitate. Mulți dintre ochelarii mai noi care sunt produși astăzi sunt făcuți să arate vechi, dar ochelarii vechi vor diferi de cei noi atât ca aspect, cât și ca ton.

 

Bolurile mai vechi tind să aibă pe fund straturi mai subțiri de metal decât bolurile mai noi. Cu toate acestea, nu lăsați semnele de îmbătrânire și uzură să vă sperie. Aceste boluri au cel puțin 100 de ani și aceste semne de uzură nu trebuie doar așteptate, ci și apreciate. Bolurile mai vechi au, de asemenea, tonuri mai bogate, mai calde decât bolurile mai noi, care sunt mai metalice și mai ascuțite. Pe de altă parte, cupele mai noi ies în evidență la impact, deoarece vibrațiile cupelor mai noi sunt mai puternice și sună mai lung. Prețul cupelor antice autentice și al paharelor noi, fabricate la mașină, variază, de asemenea, foarte mult. Bolurile vintage sunt o investiție, în timp ce bolurile noi pot fi o opțiune accesibilă pentru începători.

Calitate înaltă vs calitate scăzută

Pentru a face distincția între castroanele cântătoare de înaltă calitate și cele de calitate scăzută, trebuie să puteți juca bolul sau cel puțin să auziți un clip audio. Un bol de înaltă calitate va putea să-și mențină vibrațiile și să producă mai multe tonuri, armonii și tonuri. Dacă vibrația sună ca „tremurând” în depărtare, vasul nu este de înaltă calitate.

Ar trebui să fii conștient de faptul că timpul sau efortul necesar pentru a face castronul să cânte este irelevant. S-ar putea presupune că un castron care cântă imediat înseamnă că este un castron bun, dar dacă cântă imediat sau durează ceva timp pentru a juca nu este important în determinarea calității castronului. În cele din urmă, vasul de înaltă calitate va fi realizat din cele mai fine metale, asigurând durabilitate și longevitate.

 

Sunetul și senzația bolurilor cântătoare

Deși există multe lucruri de luat în considerare înainte de a cumpăra un castron cântător, sunetul ar trebui să fie primordial. Este important să alegi un castron cântător cu o voce grozavă – unul care să te miște și să te facă să simți ceva. Când ascultați un castron, observați cum sunetul vă afectează corpul. Te simți pompat? Există o senzație de furnicături în orice zonă a corpului? Ar trebui să poți simți vibrațiile și tonurile produse de castronul tău cântător și ar trebui să se simtă bine primindu-le.

 

Pe lângă felul în care sunetul te face să te simți, este bolul cântător potrivit pentru tine din punct de vedere fizic? Nu este prea greu? Nu este prea mic? Este prea mare pentru a fi ținută? Greutatea va fi o problemă pentru jocul extins?

În general, bolurile care cântăresc mai mult de 3 kilograme sau 1,5 kilograme pot deveni greu de ținut în mână în timpul jocului prelungit. Pe de altă parte, ochelarii foarte ușori se pot mișca prea ușor în timpul jocului, rezultând sunet distorsionat sau mai rău, deoarece au tendința de a cădea și de a se rupe. Ar trebui să cauți un castron cântător cât mai aproape de forma ta ideală!

Ce pot face diferite boluri cântătoare?

Diferitele stiluri de castroane cântătoare pot avea scopuri și utilizări diferite. Așa că atunci când căutați un castron cântător, nu uitați să vă întrebați cum plănuiți să îl utilizați. Este pentru meditație? Împământare? Fizioterapie? Terapie cu sunet? Pentru cursuri de yoga? Vindecarea chakrelor? Ochelarii de cântare pot fi un plus excelent pentru toate aceste aplicații, dar anumiți ochelari pot funcționa cel mai bine în cazuri specifice.

Când folosiți boluri cântătoare pentru meditație, cel mai bine este să folosiți boluri care emit tonuri joase sau chiar sunetul OM. Cupele Ultrabati și Jamabati sunt cunoscute pentru sunetele lor profunde și susținute și sunt grozave pentru meditație.

La fel ca castroanele cantare pentru meditatie, castroanele cantare care functioneaza cel mai bine la cursurile de yoga sunt cele care emit tonuri joase. Dacă cursurile de yoga se țin în altă parte, cupele mai mici sunt mai portabile. Practica de împământare necesită boluri cântătoare care pot produce, de asemenea, tonuri mai joase, cum ar fi bolurile Ultrabati și Jamabati.

Bolurile cântătoare care sunt utile pentru vindecarea fizică includ castroane cu înălțimi extrem de înalte care pot ajuta la îndepărtarea bolilor din organism. Bolul Mani, care este cunoscut pentru tonurile sale înalte, poate fi un bol grozav pentru vindecarea fizică.

Pentru terapia sonoră pot fi folosite o varietate de boluri cântătoare. Alegerea unui bol depinde de modul în care intenționați să-l utilizați și de afecțiunile pe care încercați să le vindecați. Mărimea, de exemplu, poate fi un factor important. Bolurile mai mari trebuie plasate lângă picioare, iar bolurile mai mici, cu tonuri calde, lângă cap. Cupele cu mânere de cristal pot fi utile și în terapia sonoră, deoarece mânerul vă permite să mutați cupa în jurul corpului pacientului. Cantarea cupi nagas este, de asemenea, asociată cu terapeuții de sunet și vindecătorii.

Bolurile cântătoare, în special castroanele cântătoare de cristal, sunt adesea asociate cu vindecarea chakrelor. Unii practicanți cred că anumite tonuri funcționează pentru anumite chakre. De exemplu, ochelarii mai mici, cu frecvență mai înaltă funcționează cel mai bine pentru al treilea ochi. Cu toate acestea, unii practicanți subliniază că, indiferent de tonurile și chakrele specifice, ceea ce contează cel mai mult este „calitatea propriei intenții și conștientizare” atunci când folosești boluri cântând chakre.

De unde poti cumpara boluri cantare?

Puteți cumpăra castroane cântătoare în diferite locuri. Este posibil să existe magazine de sănătate și wellness în zona dvs. care vând ocazional boluri cântătoare. De asemenea, există locuri grozave pentru a cumpăra boluri cântătoare online. În special, ar trebui să luați în considerare achiziționarea unui castron cântător de la Shanti Bowl, care a fost înființat în 2015 pentru a răspândi cuvântul despre frumusețea și beneficiile pentru sănătate ale bolurilor cântătoare.

Aceste boluri, care sunt de cea mai înaltă calitate, au un preț deliberat cu mult sub valoarea lor de piață pentru a se asigura că sunt accesibile pentru cât mai mulți oameni. În plus, Shanti Bowl donează încasări semnificative organizațiilor non-profit care lucrează pentru a aduce practici de meditație și conștientizare comunităților expuse riscului.

 

Extrage

Bolurile cântătoare pot fi o completare excelentă pentru terapie și practicile de sănătate, meditația zilnică sau cursurile de yoga de grup. Bolurile cântătoare și proprietățile lor vindecătoare, inclusiv reducerea stresului și ameliorarea durerii, ne pot îmbunătăți starea generală de bine. Pentru a cumpăra cel mai bun castron cântător pentru a vă îmbunătăți viața, asigurați-vă că vă restrângeți preferințele pentru stil, formă, dimensiune, sunet, calitate și preț. În cele din urmă, ar trebui să alegeți un castron care să vă satisfacă nevoile și să creeze dragoste și armonie în voi atunci când îi auziți vocea specială.

Vă invităm să
Ia-ți propriul castron tibetan de pe site-ul nostru astăzi!

Ți-a plăcut acest articol?

Vă mulțumim pentru citit!


Produse asemanatoare:

 
 
0
– 11%
Bol Cântător Shanti – 27 cm

Bol Cântător Shanti – 27 cm

Prețul inițial a fost: 1576.33 lei.Prețul curent este: 1395.79 lei.
0
Bol Cântător Shanti – 24 cm

Bol Cântător Shanti – 24 cm

1014.86 lei
0
– 17%
Bol cântător – set cadou în portocaliu

Bol cântător – set cadou în portocaliu

Stoc epuizat
Prețul inițial a fost: 152.64 lei.Prețul curent este: 127.19 lei.
0
Pad-inel pentru bol cântător – mare

Pad-inel pentru bol cântător – mare

46.99 lei
1
Pad-inel pentru bol cântător – mediu

Pad-inel pentru bol cântător – mediu

40.40 lei
0
Pad-inel pentru bol cântător – mic

Pad-inel pentru bol cântător – mic

35.32 lei
0
Suport pentru bol cântător – Cobra mare

Suport pentru bol cântător – Cobra mare

47.77 lei
1
Suport pentru bol cântător – Cobra medie

Suport pentru bol cântător – Cobra medie

37.36 lei
1
Suport pentru bol cântător – Cobra mică

Suport pentru bol cântător – Cobra mică

28.84 lei
0
– 10%
Bol de cântat De-Wa – 19 cm

Bol de cântat De-Wa – 19 cm

Prețul inițial a fost: 660.70 lei.Prețul curent este: 597.68 lei.
1
Bol cântăreț OHM (gravat) – 10cm.

Bol cântăreț OHM (gravat) – 10cm.

209.10 lei
0
Bol de cântat Shanti – 20cm

Bol de cântat Shanti – 20cm

599.83 lei
0
– 11%
Bol Cântător Shanti – 27 cm

Bol Cântător Shanti – 27 cm

Prețul inițial a fost: 1576.33 lei.Prețul curent este: 1395.79 lei.
0
Bol Cântător Shanti – 24 cm

Bol Cântător Shanti – 24 cm

1014.86 lei
0
– 17%
Bol cântător – set cadou în portocaliu

Bol cântător – set cadou în portocaliu

Stoc epuizat
Prețul inițial a fost: 152.64 lei.Prețul curent este: 127.19 lei.
0
Pad-inel pentru bol cântător – mare

Pad-inel pentru bol cântător – mare

46.99 lei
1
Pad-inel pentru bol cântător – mediu

Pad-inel pentru bol cântător – mediu

40.40 lei
0
Pad-inel pentru bol cântător – mic

Pad-inel pentru bol cântător – mic

35.32 lei
0
Suport pentru bol cântător – Cobra mare

Suport pentru bol cântător – Cobra mare

47.77 lei
1
Suport pentru bol cântător – Cobra medie

Suport pentru bol cântător – Cobra medie

37.36 lei
1
Suport pentru bol cântător – Cobra mică

Suport pentru bol cântător – Cobra mică

28.84 lei
0
– 10%
Bol de cântat De-Wa – 19 cm

Bol de cântat De-Wa – 19 cm

Prețul inițial a fost: 660.70 lei.Prețul curent este: 597.68 lei.
1
Bol cântăreț OHM (gravat) – 10cm.

Bol cântăreț OHM (gravat) – 10cm.

209.10 lei
0
Bol de cântat Shanti – 20cm

Bol de cântat Shanti – 20cm

599.83 lei

1 Comentariu
  1. Răspuns
    Ангелина 02/10/2023 la 13:49

    Имате ли по големи купи от тук предложените,например 24см.

Lasă un răspuns

Coș de cumpărături