Transport gratuit la comenzi de peste 200.00 lei Contacte: [email protected]

Tămâia – un dar divin

Tămâia este esențială în viața umană până astăzi. Se mai numește și mirosul soarelui și lacrimile divine.

Este un tip de rășină care este extrasă din arborele Boswellia sacra. Datorită parfumului său unic, tămâia este folosită în medicina populară, este folosită în diverse servicii religioase, deoarece ajută la crearea și menținerea unei atmosfere spirituale. Este folosit cu mare succes atât în ​​industria cosmetică, cât și în cea a parfumurilor.

Istoria tămâiei de la descoperirea ei până astăzi

Este cunoscut oamenilor încă de acum 6000 de ani. Era apreciat mai mult decât aurul datorită numeroaselor sale calități. Despre ea se vorbește atât în ​​Vechiul Testament, cât și în rapoartele Evangheliei. Ocupă o parte obligatorie a slujbelor bisericești, deoarece se crede că are un efect purificator atât asupra corpului, cât și asupra sufletului unei persoane.

Nu întâmplător unul dintre darurile pe care înțelepții din Răsărit le-au adus lui Isus la Betleem a fost tămâia. Raportul biblic spune: ”… Domnul i-a mai spus lui Moise: ia mirodenii – stakti, onycha, galban. Aceste parfumuri cu loban pur în părți egale să fie.”

În Evul Mediu, celebrul medic armean Amirdovlat Amasiatsi scria: „… Arderea tămâiei naturale întărește mintea și vindecă uitarea”.

Deoniştii (filozofii chinezi) recomandă tămâia ca mijloc de prelungire a vieţii. Pentru a întări sănătatea, bătrânii călugări puneau tămâie în apa de băut.

În ultimii ani, oamenii de știință moderni au lansat cercetări ample pentru a stabili acțiunea specifică a tămâiei. Ei au descoperit că luarea în medicina naturistă ajută la o serie de boli, de exemplu: boli nervoase și reumatice, tuberculoză, probleme ale colului uterin, ale tractului urinar etc.

Oamenii de știință de la Universitatea din Leicester au descoperit o altă proprietate a tămâiei. Ei cred că poate ajuta și în tratamentul cancerului ovarian.

Dr. Rudolf Steiner subliniază proprietățile vindecătoare energetice semnificative ale rășinii de tămâie la oameni în cartea sa Cosmic Works of Earth and Man (Steiner, R. Steiner Publishing Co., Londra, 1952.). Subliniază efectele benefice asupra calității laptelui matern, asupra creierului copiilor și asupra capacității generale de a menține o „minte sănătoasă într-un corp sănătos”.

Rășină de tămâie

0
Set cadou Sagrada Madre Relaxare și armonie

Set cadou Sagrada Madre Relaxare și armonie

144.99 lei
1
Tămâie Golden Radiance

Tămâie Golden Radiance

11.45 lei99.20 lei
2
Tămâie Golden Athos

Tămâie Golden Athos

17.61 lei151.13 lei
2
Tămâie Portocalie

Tămâie Portocalie

10.17 lei88.07 lei
1
Valeriana officinalis

Valeriana officinalis

27.90 lei
1
Cutie de depozitare a tămâiei

Cutie de depozitare a tămâiei

1
Lemn de cedru – roșu

Lemn de cedru – roșu

3
Tămâie Vanilie

Tămâie Vanilie

11.45 lei99.20 lei
4
Tămâie Oman

Tămâie Oman

12.59 lei108.08 lei
0
Тămâie Jerusalem

Тămâie Jerusalem

11.45 lei99.20 lei

 

Unde se întâlnește?

Tămâie pură – aceasta este rășina aromatică din arborele Boswellia sacra. Crește mai ales în regiunile din Africa de Nord, India și Peninsula Arabică.

Stakti (smirnă) – rășină din arborele de styrax.

Galban – suc de lapte solidificat dintr-o plantă cu proprietăți analgezice, antispastice și diuretice.

Oniha – un tip special de carapace de moluște care trăiește în Marea Roșie. Sub formă de pulbere, a fost folosit în medicina antică.

Proprietăți

Particulele care intră în organism atunci când se eliberează fumul de tămâie au un efect benefic asupra acestuia. Tămâia, în diferitele sale forme, are multe proprietăți.

Tămâia este, de asemenea, un dezinfectant puternic. Suprimă reproducerea microbilor în aer, în apă și chiar în organism. Tămâia este un stimulent pentru sistemul imunitar. Îmbunătățește circulația sângelui.

Efect psiho-emoțional:

 • reduce stresul și tensiunea zilnică;
 • servește ca antidepresiv;
 • ajută la combaterea stresului și anxietății severe;
 • ajută la insomnie;
 • tonifică și creează un sentiment de bine și pace;

Efect cosmetic:

 • reface pielea, netezește ridurile;
 • intinereste, reinnoieste pielea, imbunatateste elasticitatea, uniformizeaza tenul;
 • are efect de albire;
 • are efect antiinflamator;
 • întărește părul, stimulează creșterea acestuia;
 • susține vindecarea rănilor;
 • ajuta la regenerarea tesuturilor;

Efect terapeutic:

 • antiseptic pulmonar bun;
 • ajută împotriva bronșitei, astmului, sinuzitei, răcelilor frecvente și alergiilor.
 • ajută la febra mare, inflamația sinusurilor, gâtului și amigdalelor,
 • în inflamațiile spastice ale plămânilor și bronhiilor;
 • optimizează procesele respiratorii;
 • efect antiinflamator al căilor nazale și al sistemului respirator;
 • acțiune antiinflamatoare, antiastmatică, expectorantă și calmantă;
 • luptă cu succes împotriva unor celule canceroase;
 • utilizat extern ca agent antiseptic, de încălzire și de calmare;
 • elimină durerile de cap și amețelile;
 • previne umflarea ganglionilor limfatici;
 • ajută la reducerea crampelor menstruale și a infecțiilor tractului urinar etc.

Efectul său de vindecare se datorează conținutului ridicat de alantoină, care ajută la formarea de celule noi, sănătoase, în țesuturile afectate. Acizii rășinii aromatice previn apariția proceselor inflamatorii.

Arderea tămâiei și rugăciunea au un efect vindecător asupra sufletului. Arderea la o temperatură ridicată eliberează biocatalizatori care facilitează extinderea conștiinței. Se crede că prin inhalarea fumului în timpul fumatului, proprietățile sale de sănătate sunt preluate.

Mod de utilizare

Prin arderea directă a tămâiei, prin difuzor, în inhalații, în masaje, în baie etc.

Productie

Modul în care este produs acest produs unic este extrem de interesant. După cum am menționat deja, este extras din arborele Boswellia sakra. Este caracteristic că copacii încep să secrete rășina valoroasă după al optulea an. De asemenea, sunt neobișnuite prin faptul că pot prospera în condiții grele fără a avea nevoie de sol fertil.

Metoda de atașare la roci este necunoscută, dar probabil secretul constă în bulbul deosebit de pe tulpina plantei. Această formă unică de creștere împiedică planta să fie smulsă din stânci în timpul furtunilor puternice, care sunt frecvente în cazul în care prosperă. Extragerea sucului din copaci se face de 2-3 ori pe an. Se extrage prin înţeparea cu grijă a scoarţei copacului cu un cuţit. Acest lucru face ca rășina să se scurgă. Ca urmare a razelor solare, se întărește. Aceste bucăți de rășină întărite se numesc lacrimi. Uleiurile esențiale de mare valoare sunt extrase prin distilare cu apă-abur.

Sunt cunoscute diferite soiuri de arbori de tămâie, fiecare dintre ele dând un tip diferit de rășină de tămâie. Tipurile preferate de tămâie pot fi găsite pe site-ul nostru.

Fapte interesante despre tămâie:

 • Egiptenii făceau din tămâie măști de întinerire. Era folosit și pentru îmbălsămare, amestecat cu rășină de cedru și ulei de nucșoară.
 • Chinezii antici credeau că inhalarea fumului de tămâie purifica mintea și sufletul.
 • Pe măsură ce fumul de tămâie se întinde în sus, se crede că tămâia este o sursă de inspirație și o modalitate de a vă conecta cu divinul.
 • În lumea musulmană, spiritele rele sunt alungate cu tămâie.

IMPORTANT: articolul este de natură educațională. Informațiile din acesta nu au fost evaluate de Food and Drug Administration și nu au scopul de a trata, vindeca sau preveni bolile

3 Comentarii
Arată tot Cel mai util Cel mai mare rating Cel mai mic rating Adaugă-ți recenzia
 1. Răspuns
  Чардафон 18/10/2021 la 13:05

  Изключително мощен срещу белодробен емфизем ПИЯ го четвърти месец.Много съм доволен. 0885734294

 2. С какво се пали този тамян?Съвсем случайно попаднах на вашият сайт и бях много изненадана да разбера,че има толкова видове тамян!Аз познавам само един вид,този който се продава в църквите…Мисля че ще ви стана сериозен клиент.Иска ми се да си взема от всички видове тамян. 🙂 !!Tук има само тамян,а кого да попитам за кристалните гривни?

  • Răspuns
   Мария Перчемлиева 26/10/2022 la 22:31

   Здравейте, Ерза!

   Тамяните се палят със специални за целта въглени. Предлагаме 2 вида – от 33мм и от 40мм. Предлагаме и различни видове тамянници, за да се оформи един страхотен за целта комплект. 🙂

   Отговорихме ви на мейла за гривните.
   Ако имате и други въпроси можете да позвъните на телефона за бърза поръчка: +359 888 927 454.

   Поздрави,
   Екипът на Tamian.bg

Lasă un răspuns

Coș de cumpărături